12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАБостън унижи Маями (видео)

Бостън унижи Маями (видео)

"Келтите" навъртяха 22 тройки за 35-тия си успех в НБА този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън записа трета поредна и общо 35-та победа в НБА този сезон. „Келтите“ минаха през Маями след 143:110 като гости. Поражението пък бе пето поредно за „горещите“ в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм даде тон на Бостън с 26 точки и 8 борби. Кристапс Порзингис добави 19 преди да изкълчи левия си глезен. Жрю Холидей се разписа с 16 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Тайлър Хиро и Бам Адабайо бяха най-резултатни за Маями с по 19 точки, като първият направи и 6 асистенции. Джими Бътлър остана със 17 точки.

И ОЩЕ: 143-те точки са най-многото, отбелязани от Селтикс срещу този съперник в лигата. Разликата от 33 точки пък представлява най-неравномерната победа на Бостън над Маями в общо 172 срещи между двата отбора (б.а. – включително и в такива от плейофите). Бостън демонстрира успеваемост в стрелбата от игра 63.7%, включваща и 22 тройки, и спечели подкошието, след като грабна общо 47 борби срещу 31 за Хийт.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 януари Бостън ще бъде домакин на Клипърс, докато Маями ще има за съперник Клипърс.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани