11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАБостън отдаде почит на паметта на Бил Ръсел и би Филаделфия на...

Бостън отдаде почит на паметта на Бил Ръсел и би Филаделфия на старта на сезона в НБА (видео)

Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун комбинираха 70 точки за "келтите"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън започна редовния сезон в НБА, изглеждайки като отбор, способен да се бори за титлата. В своята „ТД Гардън“ „келтите“ направиха успешен дебюта на временния си треньор Джо Мазула, след като повалиха Филаделфия със 126:117 у дома.

И ОЩЕ: Селтикс проведоха първата от двете планирани за този сезон церемонии в чест на легендата Бил Ръсел, който си отиде от този свят през юли на 88-годишна възраст. От клуба представиха специално видео с най-добрите моменти на 11-кратния шампион в НБА на и извън терена. Освен това, отборът носеше специални лепенки с №6 на своите специални тениски. Униформите включваха 11 диаманта, символиращи пръстените на бившия център. Събитието бе уважено и от вдовицата на Бил Ръсел – Жанин Ръсел.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун нанизаха по 35 точки за Бостън, като първият грабна и 12 борби за дабъл-дабъл. Малкълм Брогдън се включи от пейката с 16. Грант Уилямс вкара 15 точки.

Джеймс Хардън бе най-резултатен за Филаделфия с 35 точки, 8 борби и 7 асистенции, като бе 12/12 от линията за изпълнение на наказателни удари. Джоел Ембийд финишира с 26, 15 борби и 5 асистенции. Тайрис Макси остана с 21 точки.

КЛЮЧЪТ: Селтикс принудиха съперника да допусне 14 технически грешки в мача, от което получиха 22 точки. Домакините демонстрираха и успеваемост в стрелбата от игра 56% срещу 50% за Сиксърс, а освен това, направиха 24 асистенции срещу 16 за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 октомври Бостън ще гостува на Маями, а ден по-рано Филаделфия ще бъде домакин на Милуоки. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – ФИЛАДЕЛФИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани