9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАБостън направи на пух и прах Филаделфия и е на финал на...

Бостън направи на пух и прах Филаделфия и е на финал на Изток (видео)

Джейсън Тейтъм се развихри с 51 точки за Селтикс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън се класира на финал в Изток в НБА през този сезон. Пред своята публика в „ТД Гардън“ „келтите“ изнесоха лекция на Филаделфия след 112:88 в решителния седми мач от 1/2-финалите в своята конференция на най-силното първенство в света. Така Селтикс спечелиха серията с 4-3 победи.

И ОЩЕ: Със своите 51 точки за Бостън Джейсън Тейтъм вече държи рекорда за най-много отбелязани точки в мач №7 от плейофна серия в НБА. 25 от тях MVP от последното издание на Мача на звездите отвъд океана реализира през първото полувреме.

НАЙ-ДОБРИ: Бившият възпитаник на университета Дюк се превърна в мотора на Селтикс в срещата, след като бе 17/28 при стрелбата си от игра, включително 6/10 зад дъгата, както и 11/14 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, Джейсън Тейтъм бе изпратен с овации от публиката, след като добави към сметката си още 13 борби и 5 асистенции след 42 минути в игра.

От неговите съотборници Джейлън Браун финишира с 25 точки и 6 борби. Малкълм Брогдън добави 12.

Тобайъс Харис бе най-резултатен за Филаделфия с 19 точки и 5 борби. Тайрис Макси се отчете със 17. MVP в НБА през 2022/2023 Джоел Ембийд остана с 15 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Всичко бе решено в третия период, в който Бостън властваше на терена, избухвайки с 33 точки, воден от Джейсън Тейтъм, и лимитирайки съперника до едва 10. Така домакините стигнаха до 88:62 в своя полза след три части и до края не изпуснаха лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала на Изток Бостън ще се изправи Маями. В серията ще се играе до четири успеха от седем срещи. Първият мач ще бъде на 18 май. Двата отбора ще играят за трофея в своята конференция за трети път в последните четири сезона.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – ФИЛАДЕЛФИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани