8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислав Младенов бе представен като ново попълнение на Латина в Италия

Борислав Младенов бе представен като ново попълнение на Латина в Италия

Убеден съм, че това е правилното място за мен, очаквам забавен сезон, казва българинът

Борислав Младенов официално бе представен като ново попълнение на италианския Латина. 202-сантиметровият баскетболист ще бъде съотборник на Иван Алипиев през новия сезон и ще играе в Серия А2.

„Убеден съм, че Латина е правилното място за мен, много харесвам отбора, дори да не познавам останалите играчи. Ще имам за съотборник Иван Алипиев. Ще бъде хубаво отново да играем заедно, този път във важна лига като Серия А2. Сигурен съм, че ще бъде забавен сезон. Тренирам, за да се подготвя за това„, сподели Борислав Младенов пред официалния сайт на Латина.

Синът на легендата на Левски и националния ни отбор Георги Младенов бе част от Виртус Имола в Серия Б през миналия сезон, където бе сред водещите играчи. С този тим той записва средно по 15.7 точки, 9.3 борби и 2.3 асистенции.

Преди това Борислав Младенов има два периода в Римини, с който през 2021/2022 стигна до промоция в Серия А2. Той играе за „раците“ и като юноша, където се оформя като играч.

През 2019/2020 е част от Левски, с който вдига Купата на България.

Снимки: Giuseppe Di Gioiа

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани