4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова с успешен старт на професионалната си кариера в Полша

Борислава Христова с успешен старт на професионалната си кариера в Полша

Българката отбеляза 9 точки в първия си официален двубой за Горжов

Борислава Христова стартира по най-добрия начин професионалната си кариера. След пет години на колежанско ниво, реализатор №1 на Вашингтон Стейт за всички времена изигра първия си официален двубой с екипа на новия си тим Горжов в Полша.

Българката започна сред титулярите за селекцията на Дариуш Мачийевски, като се задържа на паркета 32 минути при успеха му над Бидгошч със 75:68 у дома. Борислава Христова се разписа с 9 точки, 3 борби и 1 открадната топка в първия си мач за новия сезон. При стрелбата си тя бе 2/8 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Катлийн Дойл и Меган Густафсон отбелязаха по 19 точки.

За Бидгошч най-резултатна бе Джаниса Джефри със 17 точки и 6 асистенции.

Двата отбора бяха равностойни под двата ринга, като Горжов овладя 31 срещу 30 борби за съперника. Домакините обаче се оказаха по-точни в стрелбата от игра – 50% срещу 43% за Бидгошч.

В следващия си мач от полското първенство Борислава Христова и компания ще гостуват на Арка Гдиня. Това ще се случи на 7 октомври.

СТАТИСТИКА ОТ ГОРЖОВ – БИДГОШЧ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани