3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияМартин Маринов: Ако се хвърляме, можем да победим всеки

Мартин Маринов: Ако се хвърляме, можем да победим всеки

Баскетболът е да играеш пет на пет, а не да тренираш само в залата, каза още гардът на Спартак

Спартак приключи с контролите, като в последната отстъпи на Левски Лукойл с 82:85 у дома. Гардът на плевенчани Мартин Маринов сподели как е преминала подготовката на тима му, какво смята за новия сезон в НБЛ и за старта на шампионата, когато отборът му ще приеме Берое.

Първото радостно нещо е, че се върнахме в залата и играхме пред публика. Ако не бяха феновете, започнахме много лошо и според мен, нямаше как да се върнем. Смятам, че вече навлизаме в някаква форма и се надявам тази година да сме всички здрави, защото Маринчешки 20 дни не беше играл баскетбол. Въпреки това, изиграхме най-добрият си мач и то срещу Левски”, смята Мартин Маринов.

Много добра подготовка проведохме. Започнахме малко по-рано, защото не бяхме играли баскетбол пет месеца. Радвам се, че треньорът Дяковски ни повика малко по-рано, за да влезем в ритъм. Контролите малко ни се натрупаха. Трябва ни още малко време, за да сме максимално готови. Баскетболът е да играеш пет на пет, а не да тренираш само в залата”, добави гардът.

Взехме доста добри попълнения. Любен Пасков е познат, може би хората са го забравили. Аз обаче си спомням в ЦСКА какви мачове правеше. Доста бързо се вписа в отбора. Венелин Христов е момче от Плевен, което няма много късмет. Надявам се този път това да се промени, защото тази година ще има шанса да играе. Ние сме зад него. Ще му помагаме. Горан Остоич е от миналия сезон. Всичко в съблекалнята е наред. Дано тази година да нямаме много контузии, пожела си баскетболистът на Спартак.

От това, което виждам до този момент като селекции при останалите, през новия сезон ще има четири отбора, които ще се борят за върха, подобно на миналия. Вече от останалите тимове, който вземе нещо навън, ще бъде голям бонус. Всеки ще се стреми да спечели домакинските си мачове. Да се надяваме ние да успеем да вземем нещо навън, за да сме по-напред в класирането”, коментира пред BBALL.BG Мартин Маринов.

Докато не вляза на 10 октомври и не видя, че ще има мач, не се надявам на нищо. Иначе, очакванията ми са да играем хубав баскетбол. Видя се и в този двубой, че като се хвърляме можем да победим всеки. Ако не играем на 100%, можем да изглеждаме жалки”, завърши гардът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани