20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова над всички за Сепси на раздяла с женската Евролига (видео)

Борислава Христова над всички за Сепси на раздяла с женската Евролига (видео)

22 точки за българката в последния мач на румънския шампион в турнира

Борислава Христова и Сепси завършиха участието си в женската Евролига за този сезон. Българката и отборът й загубиха от АСВЕЛ със 77:94 като гости в последния си мач от група А на турнира.

Борислава Христова затвърди силните впечатления с играта си през сезона, като бе над всички за Сепси. Срещу името си в статистиката националката остави 22 точки, допълнени от 6 борби и 2 асистенции за 35 минути в игра. При стрелбата си бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт бе 6/12 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 7/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Ливия Геребен добави 16. Маша Янкович бе много полезна и оформи дабъл-дабъл – 13 и 10 борби.

Габи Уилямс бе най-резултатна за АСВЕЛ с 26 точки, 8 борби и 5 асистенции. Алексия Чери и Марин Йоханес вкараха по 18, като първата грабна и 7 борби.

Домакините демонстрираха по-точен мерник в стрелбата от средна дистанция – 66.7% срещу 53.5% за Сепси. Освен това, френският тим направи и повече асистенции – 26 срещу 17 завършващи подавания за Борислава Христова и компания.

Румънският шампион приключва първия си сезон в женската Евролига с баланс от 2-12. Tова отрежда на Сепси на Борислава Христова седмо място в крайното класиране в група А. 

СТАТИСТИКА ОТ АСВЕЛ – СЕПСИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани