8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова близо до дабъл-дабъл, Сепси с обрат в Израел (видео)

Борислава Христова близо до дабъл-дабъл, Сепси с обрат в Израел (видео)

Българката и тимът й се справиха с Елицур Холон

Борислава Христова и Сепси продължават без грешка в турнира Еврокъп за жени. Българката и отборът й се наложиха над израелския Елицур Холон с 83:71 като гости в мач от група E на надпреварата. Шампионът и носител на Купата на Румъния от миналия сезон е с баланс от 4-0 и е лидер в този поток.

Националката и този път не изневери на силното си представяне през 2022/2023 с екипа на Сепси. Борислава Христова се отчете с 14 точки, като бе 5/11 при стрелбата си от средно разстояние, 1/6 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт допълни сметката си със 7 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка. Всичко това тя стори за 36 минути на паркета като титуляр.

Най-добра от нейните съотборнички бе Мария Йесперсен с 18 точки.

За домакините Джени Симс вкара 20 точки в добавка към 13 борби.

Борислава Христова и компания изоставаха с 5 точки на голямата почивка, но се стегнаха след паузата. През второто полувреме румънският първенец направи пълен обрат, след като реализира общо 51 точки срещу 34 за съперника, за да си осигури победата.

Следващият мач за Борислава Христова и Сепси в турнира ще бъде на 8 декември. Тогава съперник на селекцията на Зоран Майкс ще бъде Айдън.

СТАТИСТИКА ОТ ЕЛИЦУР ХОЛОН – СЕПСИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани