13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБожидар Аврамов за плейофите в НБЛ: Първият мач ще бъде най-важният

Божидар Аврамов за плейофите в НБЛ: Първият мач ще бъде най-важният

Бързият стил на игра е най-доброто ни оръжие, казва баскетболистът на Спартак Плевен

Божидар Аврамов е играч, който е наясно как се играе в плейофите на родния шампионат. В първия кръг на елиминациите гардът и съотборниците му от Спартак Плевен ще се изправят срещу Черноморец.

Имахме шанс да победим Черноморец и да завършим на четвъртото място след края на редовния сезон, но го изпуснахме в Бургас. Първият мач ще бъде най-важният от цялата серия. Моето желание е да си починем и да се подготвим добре. В последните дни ни липсваха трима играчи от ротацията и ни беше малко по-тежко. Ако успеем да спечелим първия двубой, ще се класираме на 100% за следващата фаза в плейофите“, смята Божидар Аврамов.

Бързият стил на игра е най-доброто ни оръжие. Трябва да бъдем постоянни в този компонент. Има мачове, в които когато ни спрат бързата атака и тогава настава един хаос. Трябва да изчистим нещата и да запазим този стил на игра за плейофите. Всички от отбора преминаха през различни здравословни проблеми и излизаха от своя ритъм. Мисля, че вече всички сме се сработили доста добре. Аз се чувствам добре физически, надявам се и другите момчета да в същата ситуация. Готови сме за плейофите“, казва още 196-сантиметровият баскетболист.

Джервон Пресли постепенно започва да свиква с обстановката в тима и да намира своя ритъм. Смятам, че тепърва ще покаже още по-добра игра. Със сигурност ще ни помогне“, допълва Божидар Аврамов. 

Първият мач от 1/4-финалите между Спартак Плевен и Черноморец ще бъде на 2 май (понеделник) от 19.00 ч. в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани