9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияВъпреки проблемите, Берое се пребори за трети мач в плейофите на НБЛ

Въпреки проблемите, Берое се пребори за трети мач в плейофите на НБЛ

Старозагорци заличиха пасив от 11 точки срещу Балкан през второто полувреме

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое сътвори истински подвиг и продължава битката в плейофите на НБЛ. В своята зала „Общинска“ тимът на Любо Минчев се пребори с Балкан с 86:85 и стигна до 1-1 в серията от 1/4-финалите в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Седариан Рейнс даде тон на Берое с 20 точки и 6 борби. Симеон Илиев добави 17. Кейлъб Бишъп се разписа с 15 точки. Джеймс Гавин приключи с 13 точки.

За Балкан в състава не бе Тауан Ейджи. В негово отсъствие Божидар Аврамов бе най-добър с 22 точки, 7 борби и 5 асистенции. Давонтей Джордан остави срещу името си 12 и 5 асистенции. Димитър Димитров остана с 9 точки и 11 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра Сияни Чеймбърс.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Въпреки проблемите със състава си и липсата на Павел Маринов, Николай Стоянов, Кей Джей Фейгин и Костадин Лазаров, Берое започна по-уверено и излезе напред с 26:19 след 10 минути чрез Седариан Рейнс и Брейди Роуз. През втория период старозагорци дръпнаха с 8 точки, но Балкан изравни за 40:40 след забивка на Давонтей Джордан. След няколко пропуска от фаул линията на Берое, гостите взеха крехък аванс след кош на Станимир Маринов за 42:40. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата ботевградчани увеличиха преднината си до 8 точки след няколко успешни акции на Божидар Аврамов. Старозагорци реагираха и чрез Симеон Илиев, Седариан Рейнс и Брейди Роуз се доближиха след 59:60. През последната четвърт Балкан стартира със серия от 10-0 за 70:59. Берое отвърна чрез Седариан Рейнс и Кейлъб Бишъп за 71:70. Станимир Маринов сложи поредно равенство на таблото за 74:74. 5 поредни точки на Джеймс Гавин донесоха ново лидерство за Берое за 79:76. Михаил Комбаков фиксира 83:79 с два успешни наказателни удара. Тройка на Божидар Аврамов и забивка на Давонтей Джордан поставиха Балкан на лидерска позиция за 85:83 29 секунди преди сирената. Домакините се върнаха в играта с бомба на Кейлъб Бишъп за 86:85 13 секунди преди края. „Зелените“ не успяха в последната си атака и серията отива в Ботевград за трети мач, който ще бъде на 1 май.  

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани