4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаМакаби Тел Авив отмъкна победата от Витория (видео)

Макаби Тел Авив отмъкна победата от Витория (видео)

Израелците оцеляха в края срещу Баскония

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макаби Тел Авив триумфира за втори пореден път в Евролигата, което се случва за първи път през този сезон. Момчетата на Янис Сфайропулос отказаха Баскония с 67:63 като гости в двубой от 13 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: Тайлър Дорси се отчете с 15 точки и 5 борби за Макаби Тел Авив. Отело Хънтър добави 12 и 5 борби. Крис Джоунс реализира 10 точки.

Акиле Полонара бе най-добър за Баскония с 15 точки, 8 борби и 6 асистенции. Йосуфа Фал остана с 14 и 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Хладнокръвният Тайлър Дорси осигури победата на Макаби с два успешни наказателни удара 15 секунди преди финалната сирена. Селекцията от Тел Авив държеше лидерството през последната четвърт и отблъсна всички опити на испанците за обрат.

И ОЩЕ: Израелският гранд е с баланс от 5-8, което го поставя на 13-то място в класирането, докато шампионът на Испания е с 6 победи и 6 загуби и е 10-ти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 декември Макаби Тел Авив ще гостува на АСВЕЛ, а ден по-рано Баскония ще кръстоса шпаги с Жалгирис.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани