11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБивш младежки национал парафира с Балкан

Бивш младежки национал парафира с Балкан

Мартин Сотиров поема към Ботевград

Балкан не спира със селекцията и добави още един играч към нея. В състава на шампионите от новия сезон ще бъде бившият младежки национал Мартин Сотиров.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BC Balkan 🏀 (@balkanbotevgrad)

Той е четвъртият нов в редиците на „зелените“ за 2023/2024 след Майки Диксън, Карл-Йохан Липс и Девин Ли Харис. Мартин Сотиров за последно игра за ЦСКА, с който през миналия сезон има сребро в турнира за Купата на България и бронз в НБЛ.

За „червените“ през 2022/2023 23-годишният състезател записва средно по 10.3 точки, 2.8 борби и 2.6 асистенции в общо 41 мача във всички турнири.

Преди това Мартин Сотиров има още периоди в Берое и Академик Пловдив, с който достига до сребро и бронз в Балканската лига, както и до трето място в НБЛ. Баскетболистът е роден през 1999 година в Пирот, израснал е в Димитровград, формира се като баскетболист в Ниш. Българските му корени го превръщат в младежки национал на нашата страна.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани