11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБивш играч на Лейкърс и Сакраменто стана част от историята на Евролигата...

Бивш играч на Лейкърс и Сакраменто стана част от историята на Евролигата (видео)

Найджъл Хейс-Дейвис избухна с рекордните за турнира на богатите 50 точки

Баскетболистът на Фенербахче Найджъл Хейс-Дейвис постави името си със златни букви в историята на Евролигата. Американецът подобри рекорда по резултатност в един мач от най-силната клубна надпревара на Стария континент. 

Найджъл Хейс-Дейвис избухна с 50 точки при победата на „фенерите“ над АЛБА Берлин със 103:68 пред препълнените трибуни на „Юлкер Спортс Арена“, в Истанбул. По този начин той подобри предишното най-добро постижение в един двубой, което принадлежеше на Шейн Ларкин (б.а. – от 49 точки от 29 ноември 2019 г.).

203-сантиметровият играч имаше 21 точки до почивката, след което навъртя 15 точки в третата четвърт. В последните 10 минути крилото се разписа с 14 точки, с което влезе в историята.

„Това бе сред целите ми още от началото на сезона. Преди мача изпратих съобщение на моите момчета Джорджан и Нейт. Казах им, че се чувствам като Дейонте Мъри. Не знаех, че ще вкарам 50 точки, но знаех, че ще вкарам много. Цялата заслуга е на моите съотборници“, обясни реализатор №1 На Фенербахче в мача от 32 кръг в Евролигата.

При стрелбата си Найджъл Хейс-Дейвис бе 9/11 (81.8%) от средно разстояние, 9/16 (56.3%) от далечна дистанция и 5/7 (71.4%) от линията за изпълнение на наказателни удари. Към сметката си бившият играч на Лейкърс и Сакраменто в НБА остави още 2 борби и 1 открадната топка за 30 минути в игра.

През 2023/2024 Найджъл Хейс-Дейвис записва средно по 14.5 точки, 4.7 борби и 1.6 асистенции в общо 28 мача на турския гранд в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани