18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБивш играч на Берое измъчи шампиона в Евролигата (видео)

Бивш играч на Берое измъчи шампиона в Евролигата (видео)

Конър Франкамп и Зенит нанесоха нов удар на Анадолу Ефес

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Зенит записа втора поредна победа в Евролигата през 2021/2022. Руснаците нанесоха нов удар на шампиона в турнира от миналия сезон Aнадолу Ефес след 90:79 като гости в мач от 8 кръг в турнира на богатите. Така селекцията от Санкт Петербург вече има баланс от 5-3, докато турският гранд е с 2 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Бившият играч на Берое Конър Франкамп даде тон на Зенит с 18 точки, от които 4 тройки. Миндаугас Кузминскас добави 15 и 5 борби. Били Байрън и Джордан Мики вкараха по 10 точки.

Шейн Ларкин бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 14 точки и 5 асистенции. Тибор Плайс се разписа с 13 и 5 борби. С 11 точки финишира Родриг Бобуа.

КЛЮЧЪТ: Гостите наложиха своето темпо през втория период, който спечелиха с 25:13, за да поставят на таблото 47:33 в своя полза. В оставащото време до финалната сирена тимът на Шави Паскуал доминираше под двата ринга, като успя да ограничи съперника до 35% в стрелбата от далечно разстояние.

И ОЩЕ: Двубоят се оказа специален за баскетболиста на Ефес Крис Сингълтън. Бившият играч на Вашингтон в НБА подобри рекорда за най-много поредни мачове от началото на кариерата си в Евролигата и вече има общо 210 двубоя. Предишното най-добро постижение бе на Никос Зисис – 209 поредни срещи.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 ноември Зенит ще приеме Олимпиакос на Александър Везенков, а ден по-рано Анадолу Ефес ще има за съперник АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ЗЕНИТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани