10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБивша националка прави семинар за млади баскетболистки

Бивша националка прави семинар за млади баскетболистки

Специален гост на събитието, организирано от Екатерина Димитрова, ще бъде Борислава Христова

Баскетболистката от Идеалния отбор на България за десетилетието 2009 – 2019 г. Екатерина Димитрова от няколко години не се изявява на теренa, но остава свързана с любимата игра с няколко свои проекта. Последната й инициатива е свързана с участието й като представител на България в програмата на ФИБА Европа TIME-OUT 2.0.

Бившата националка ще организира на 9 май от 14.00 ч. в залата на столичен хотел семинар за млади баскетболистки на възраст от 14 до 18 години.

Целта на събитието е да помогне на тези млади момичета да се възползват от възможностите, които баскетболът може да им предостави„, казва Екатерина Димитрова.

Тя има няколко сезона в Италия и Израел, преди да се установи във Франция, където прекарва седем години. Семинарът обещава приятни и полезни емоции за всички участнички с много изненади и срещи с успели баскетболни лидери.

Основните теми са:

– Кариерно управление, или как да се подготвим за професионална кариера в баскетбола – лектор Екатерина Димитрова;
 
– Образование и двойна кариера – какви възможности имаме за образование по време на кариерата ни или след това – лектор от централата на ФИБА – Радмила Василевва-Търнър, легенда на българския баскетбол и носителка на Купа КЕШ с екипа на Левски Спартак;
 
– Комуникации – как правилно да общуваме в различни ситуации и в различните платформи за социални мрежи – лектор от Филаделфия, САЩ – Катерина Гиргинова;

Най-голямата изненада за участничките ще е специалният гост на събитието – Най-добрата българска състезателка зад граница у нас в последните години и лидер на националния отбор Борислава Христова. Крилото на полския Горжов и рекордьор по вкарани точки на Вашингтон Стейт ще присъства на срещата. Тя ще разкаже своята история и ще участва в дискусия с участничките. Три от най-големите късметлийки от участващите в семинара ще могат да спечелят официални екипи на Борислава и една от най-добрите европейски баскетболистки на изминалото десетилетие.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани