9.9 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияБерое сюрпризира Балкан (видео)

Берое сюрпризира Балкан (видео)

Старозагорци спряха негативна серия в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое спря серията си от две поредни загуби в НБЛ. Пред своята публика в зала „Общинска“ тимът на Андреа Марушич надви Балкан със 75:74 в двубой от 9 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: „Зелено-белите“ са осми в класирането с баланс от 4-5, докато ботевградчани са трети с 6 успеха и 3 поражения, колкото има и вторият ЦСКА.

 

НАЙ-ДОБРИ: Дарин Иванов бе най-добър за Берое с 20 точки. Даръл Дейвис го последва с 19, 7 борби и 5 асистенции. Антун Маричевич оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 11 борби. Карлос Пепин приключи с 13 и 11 борби.

Майки Диксън бе най-резултатен за Балкан с 21 точки и 8 асистенции. Димитър Димитров регистрира 20 и 6 борби. Мартин Сотиров остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Старозагорци изиграха силно първо полувреме, след което водеха с 11 точки за 41:30. След паузата Балкан се вдигна и чрез Девин Харис, Майки Диксън, Димитър Димитров и Карл-Йохан Липс сведе пасива си до 1 точка за 54:55. В последните 10 минути преднината на домакините стигна 11 точки след успешни акции на Дарин Иванов, Даръл Дейвис и Антун Маричевич. Шампионите обаче обърнаха до 73:72 47 секунди преди сирената, след като Майки Диксън, Мартин Сотиров и Димитър Димитров бяха точни. Три успешни наказателни удара на Карлос Пепин и Николай Титков върнаха лидерството на Берое за 75:73, а от другата страна Майки Диксън вкара веднъж от фаул линията и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 декември Берое ще приеме Спартак Плевен, докато ден по-късно Балкан ще играе срещу ЦСКА. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани