7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Не трябва да подценяваме противника

Йовица Арсич: Не трябва да подценяваме противника

Трябва да държим фокус, заяви треньорът на Балкан

Накрая се отпуснахме. По принцип се опитвам да давам минути на състезатели, които не са в най-добро състояние. Някои от тях трябва да са водещи. Не може да влязат във форма без да имат минути. Оказа се, че като има един изпуснат, не е страшно, но когато 3-4-ма си позволяват такива грешки, всеки по една или две, стана интересно накрая. Не, че загубихме изцяло контрола, но не трябваше да е така„, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след победата на тима си над Спартак с 85:79.

Със сигурност заради това, че разликата беше малко по-голяма, определени състезатели си позволяват да увеличават статистическите си показатели, което е един проблем. Втори проблем е, че някои пестят енергия. Голяма част от тях не са физически на много високо ниво. Достатъчно е всеки път дори един да не си свърши работата в защита и да се получи точка. Направихме глупави и наивни фаулове в последната част. Нямахме дисциплина в защитата“, допълни наставникът на ботевградчани, които спечелиха за пети пореден път в НБЛ.

Не трябва да се правят сериозни промени за другия мач, трябва да държим фокус, да не се отпускаме и да не подценяваме противника. Въпреки че сме направили 20 точки, Спартак е отбор, който има потенциал и в офанзивен план и ако защитата не е агресивна срещу тях, те влизат много лесно в точкова серия и вкарват много. В последната част вкараха тройки и фаулове, защото ние направихме някои глупави нарушения“, коментира Йовица Арсич.

Спартак Плевен измъчи Балкан (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани