7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориМладежите завършиха трети на европейския Чалънджър (видео)

Младежите завършиха трети на европейския Чалънджър (видео)

Националите до 20 г. не успяха срещу Германия в последния си мач в Тбилиси

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за младежи приключи със загуба участието си на европейския Чалънджър. В Грузия тимът на Георги Младенов отстъпи на Германия с 65:74 в последния си мач от група B на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Дамян Минков днес бе най добър за България, като реализира 18 точки. Емил Стоилов достигна до третия си дабъл-дабъл в надпреварата – 15 и 10 борби. Лъчезар Тошков се отчете с 10 точки и 5 борби.

Елиас Багете и Бент Лаухтен бяха най-резултатни за Германия с по 16 точки, като първият овладя и 7 борби. Тристан Да Силва остана с 15 точки.

РАЗВРЪЗКАТА: Двата състава си размениха по няколко силни периода през първото полувреме, като в края му Бундестимът бе напред с 49:35. След паузата нашите отговориха чрез Емил Стоилов, Лъчезар Тошков и Дамян Минков за 55:56. Но съперникът не се огъна и след 30 минути дръпна с 67:53, като до края на срещата не изпусна инициативата.

И ОЩЕ: Националите до 20 г. завършват с 2 успеха и 3 поражения, което ги поставя на трето място в класирането. Младите „лъвове“ могат да бъдат доволни от победите си срещу Полша с 86:79 и срещу Грузия с 84:72, както и от борбеността и старанието си в останалите срещи.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 20 – ГЕРМАНИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани