20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБерое се справи с Левски

Берое се справи с Левски

Старозагорци прекъснаха серия от три поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна на верния път в НБЛ след три поредни поражения. В своята зала „Общинска“ тимът на Бойко Миленков обърна Левски и спечели със 78:71 в двубой от 19 кръг в родния елит. „Зелено-белите“ имат на сметката си 8 победи и 10 загуби и са пети, докато столичани са с баланс от 10-7 и са трети.

НАЙ-ДОБРИ: Дариъс Хол финишира с 24 точки и 8 борби за Берое. Келси Барлоу добави 19, 7 борби и 6 асистенции. Александър Тодорович оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби. Дарин Иванов вкара 10.

Златин Георгиев бе най-добър за Левски с 19 точки и 9 борби. Асен Великов се разписа с 18. Лъчезар Димитров финишира с 16 точки, 6 борби и 7 асистенции. Джон Флорвиъс също стигна до двойните показатели – 11 и 14 борби.

РАЗВИТИЕТО: Левски започна по-съсредоточено и стигна до аванс от 8 точки за 17:9 чрез Лъчезар Димитров и Джон Флорвиъс. Домакините отвърнаха със серия от 13-2, дело на Дарин Иванов и Дариъс Хол, за 22:19 в своя полза. Левски все пак постави равенство на таблото за 22:22 в края на първата част след три успешни наказателни удара на Асен Великов. През втория период столичани дръпнаха с 11 точки след успешни акции на Асен Великов, Николай Михайлов и Златин Георгиев, с което фиксираха 44:34 в своя полза на голямата почивка.  

След паузата Берое намери верните решения и обърна за 54:49 след кошове на Келси Барлоу, Дариъс Хол и Мартин Стефанов. Златин Георгиев все пак доближи Левски за 52:54 в края на третия период. В последните 10 минути отново Хол бе точен и направи преднината на “зелено-белите” 7 точки. Левски обаче не се отказваше и чрез Джон Флорвиъс и Лъчезар Димитров излезе напред с 69:68. Берое имаше още какво да покаже и с помощта на Александър Тодорович, Келси Барлоу и Дариъс Хол стигна до успеха с крайното 78:71.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 февруари Левски ще бъде домакин на Академик Пловдив, докато Берое ще почива в следващия кръг в НБЛ. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани