19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯмбол сложи спирачки на серията на Рилецо в НБЛ (видео)

Ямбол сложи спирачки на серията на Рилецо в НБЛ (видео)

Отборът на Александър Алексиев стана първият този сезон, който повали вицешампионите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията на Рилски спортист от 17 поредни победи в НБЛ бе спряна. Това стана факт, след като Ямбол отказа носителя на Купата и Суперкупата на България със силен финален щурм, за да победи у дома с 86:80 в мач от 19 кръг в родния елит. Селекцията на Александър Алексиев е с баланс от 6-11 на осмата позиция в класирането, докато вицешампионите са на върха със 17-1.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Сампсън се разписа с 25 точки и 5 борби за Ямбол. Иван Лилов добави 23 и 7 асистенции. Декуан Морис вкара 15 точки. Доминик Кристиано приключи с 10 и 6 борби.

Чавдар Костов бе най-резултатен за Рилски спортист с 22 точки. Димаджио Уигинс и Брандън Рандълф се отчетоха с по 18, като първият овладя и 12 борби. Деян Карамфилов остана с 12 точки и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци взеха първия период след 19:15, водени от Чавдар Костов, Брандън Рандълф и Александър Янев. Във втория домакините не се забавиха с отговора и чрез Иван Лилов, Доминик Кристиано и Александър Матушев обърнаха до 28:21. Рилецо все пак заличи пасива си и си върна преднината за 39:37 след успешни наказателни удари на Брандън Рандълф.  

След паузата самоковци продължаха да държат лидерството чрез Деян Карамфилов, Брандън Рандълф, Димаджио Уигинс и Йордан Минчев за 63:53. Доминик Кристиано и Иван Лилов все пак намалиха до 56:63 след 30 минути игра. В последната четвърт ямболии се вдигнаха и направиха серия от 8-1, дело на Декуан Морис, Трей Сампсън и Доминик Кристиано, за да поставят равенство на таблото за 64:64. Надлъгването продължи преди Иван Лилов и Доминик Кристиано да изведат Ямбол напред със 78:71. Въпреки усилията на Чавдар Костов и Брандън Рандълф, “жълто-сините” издържаха в края и спряха устрема на съперника в шампионата с крайното 86:80. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 февруари Ямбол ще гостува на ЦСКА, докато Рилски спортист ще излезе срещу Спартак Плевен. 

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани