6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаСтрахотен Костадинов вдъхнови Палмер Палма за победа в Испания

Страхотен Костадинов вдъхнови Палмер Палма за победа в Испания

Националът с дабъл-дабъл с рекордните за себе си в лига LEB Oro 31 точки

Константин Костадинов изнесе най-силния си мач с екипа на Палмер Палма в Испания през този сезон. Българинът се представи отлично при успеха на своя отбор над Форка Лейда с 98:90 у дома в отложен двубой от 16 кръг в лига LEB Oro.

Националът навъртя рекордните в кариерата си при мъжете 31 точки, които остави на сметката на Палмер Палма. Юношата на Реал Мадрид бе 11/14 при стрелбата си от средно разстояние, 2/5 от тройката и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Константин Костадинов остана на крачка от личното си постижение по борби (12), след като грабна 10 отскочили от двата ринга топки плюс 2 асистенции. Всичко това той стори за малко повече от 39 минути на паркета като титуляр.

Павел Маринов не взе участие в срещата, тъй като по правилата на лигата новите попълнения нямат право да играят в отложени двубои, след като към първоначално насрочената дата за мача не са били картотекирани.

За Форка Лейда Майкъл Гамбоа бе най-добър с 21 точки и 13 борби.

Палмер Палма има в актива си 4 победи и 16 загуби, като заема 17-то място в класирането на лига LEB Oro. На 6 март тимът на двамата българи ще излезе срещу Аликанте.

СТАТИСТИКА ОТ ПАЛМЕР ПАЛМА – ФОРКА ЛЕЙДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани