9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБерое потрепери, но не изпусна Балкан у дома

Берое потрепери, но не изпусна Балкан у дома

Джеймс Гавин вкара 30 точки в коша на ботевградчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна на пътя на успеха в НБЛ след разгрома, който претърпя в София преди няколко дни. В своята зала “Общинска” старозагорци се наложиха над Балкан с 94:90 в последния мач от 12 кръг в шампионата при мъжете. Това бе втори пореден триумф за тима на Любо Минчев в лигата над този съперник след 79:72 в Ботевград през ноември 2020 г.

НАЙ-ДОБРИ: Джеймс Гавин навъртя на сметката на Берое 30 точки, включително 6 тройки. Николай Стоянов добави 19 и 7 борби. Дерик Джийн реализира 12 точки. Брейди Роуз се включи от пейката с 11.

Дарко Балабан и Давонтей Джордан бяха най-резултатни за Балкан с по 18 точки. Димитър Димитров оформи дабъл-дабъл – 15 и 10 борби плюс 5 асистенции. Сияни Чеймбърс и Божидар Аврамов останаха съответно с по 13 и 10 точки, като първият направи и 9 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Старозагорци стартираха ударно и чрез Джеймс Гавин и Дерик Джийн стигнаха до аванс от 17 точки, като приключиха първата част с 29:16. През втория период ботевградчани намалиха пасив от 22 до 10 точки чрез Давонтей Джордан и Дарко Балабан, но тройка на Дерик Джийн фиксира 50:37 в полза на Берое.

След паузата ситуацията от втората четвърт се повтори на няколко пъти, преди Балкан да се доближи на 88:91 26 секунди преди края чрез Сияни Чеймбърс и Димитър Димитров. Домакините обаче сложиха точка на спора с три успешни наказателни удара на Николай Стоянов и Джеймс Гавин за крайното 94:90.

И ОЩЕ: Селекцията от Ботевград е с баланс от 7-4, като заема трето място в класирането, докато “зелено-белите” имат 6 победи и 5 загуби и са четвърти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Балкан ще почива в следващия кръг. За Берое пък предстои гостуване на Академик Пловдив на 16 януари.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани