19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБарса взе своето срещу Химки (видео)

Барса взе своето срещу Химки (видео)

Седма поредна победа за каталунците срещу този съперник в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона взе своето при визитата си в Русия, след като се справи с Химки с 87:75 в първия мач от 19 кръг в Евролигата. Това бе седма поредна победа за каталунците над този съперник в турнира. Испанците имат баланс от 13-6 и са втори в класирането, докато руснаците са на дъното с 2 успеха и 17 поражения.

ЗА ИСТОРИЯТА: Ник Калатес направи рекордните за Барса в Евролигата 15 асистенции, като подобри и личното си постижение в надпреварата – 14 завършващи подавания, поставено срещу Армани Милано миналия месец. Бившият играч на Панатинайкос имаше 10 асистенции до голямата почивка. За 18-ти път в историята на Евролигата баскетболист преминава границата от 15 асистенции, като Калатес може да се похвали с шест такива двубоя.

НАЙ-ДОБРИ: Кайл Курич и Кори Хигинс реализираха по 18 точки за Барселона. Роландс Смитс се отчете с 12 и 8 борби. Алекс Абринес добави 11 точки.

Алексей Швед бе най-добър за Химки с 23 точки, от които 5 тройки, допълнени от 6 асистенции. Девин Букър остана с 13 и 5 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 януари Химки ще играе с Анадолу Ефес, а ден по-късно Барса ще излезе срещу ЦСКА Москва.

СТАТИСТИКА ОТ ХИМКИ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани