Александър Дяковски: Разликата да играеш пред публика е от земята до небето

Убедени бяхме, че ако не дадем всичко от себе си, нищо няма да се получи лесно, заяви треньорът на Спартак

808

Коментирахме си, че не трябва да има подценяване в нито един момент и това казах и на момчетата, че съм сигурен, че това няма да се случи, защото за първи път от година играем пред публика. Няма как и да не сме максимално отговорни пред хората и да не им направим кефа, както се казва. Черно море Тича е млад отбор, с нахъсани млади състезатели, с треньорски щаб, който и аз познавам много добре, а Патрика – още повече. Знаехме колко професионално работят и двамата треньори. Убедени бяхме, че ако не дадем всичко от себе си, нищо няма да се получи лесно“, заяви треньорът Александър Дяковски след успеха на своя Спартак Плевен над Черно море Тича с 98:66.

„На един от първите таймаути в мача, около 5-та или 6-та минута, казах на момчетата, че начертаното от нас първо нападение, което имахме на дъската още преди началото, дотогава не бяхме изиграли още. Това се дължеше на здравата ни защита, както и на играта ни на бърза атака и транзиция, въобще не успяхме да стигнем до постепенни нападения. Надали има треньор, който няма да се радва на подобно нещо“, добави наставникът на плевенчани по повод първата победа на тима си в шампионата през 2021/2022.

Тотално различно е да играеш пред публика. Нищо общо няма с това до момента. Съвсем различно е усещането. По тази причина всички бяхме ентусиазирани преди този двубой. Разликата е от земята до небето. Докато слушах как публиката скандира името на отбора, имаше моменти, в които настръхнах„, каза още Александър Дяковски. 

В момента Рилски спортист е може би най-добрият отбор в България, от гледна точка и на това, че нямаше никаква нужда от напасване. Те общо взето запазиха целия си отбор и в това отношение са с ход напред пред останалите. Ние ще отидем след седмица в Самоков, за да покажем най-доброто от себе си. Това, че те играят в цикъл сряда – събота им помага за игровия ритъм. Имат сериозна ротация и надали ще има умора при тях“, завърши той.

Спартак не се затрудни срещу Черно море Тича (видео)

Предишна статияБерое обърна Балкан за радост на феновете си в Стара Загора
Следваща статияДаниел Клечков: Надбягаха ни и ни надбориха, не трябва да го допускаме
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."