12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБерое нанесе нов удар на Левски (видео)

Берое нанесе нов удар на Левски (видео)

Две поред за старозагорци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое записа втора поредна и общо шеста победа в НБЛ този сезон. Селекцията на Андреа Марушич надделя над Левски с 68:67 в първия мач от 14 кръг в родния елит. Старозагорци имат в актива си и 8 загуби, с което се намират на шесто място в класирането, докато столичани са с баланс от 4-10 и са седми.

И ОЩЕ: В игра за „сините“ се завърна Лъчезар Димитров. Травма в ръката в края на срещата пък получи капитанът на Левски Асен Великов. От другата страна на терена се появи Антун Маричевич.

НАЙ-ДОБРИ: Даръл Дейвис финишира с 23 точки за Берое, гарнирани със 7 борби и 7 асистенции. Николай Титков се включи от пейката с 14 и 5 асистенции. Карлос Пепин се разписа с 13 точки и 5 борби.

Асен Великов (5 асистенции) и Зейн Ноулс (8 борби) бяха най-добри за Левски с по 14 точки. Марио Боянов отбеляза 11.

РАЗВИТИЕТО: След равностойно първо полувреме Левски все пак имаше минимално предимство за 34:31. След паузата „сините“ стояха близо до съперника чрез Зейн Ноулс и Димитър Маринчешки, но Берое дръпна с 8 точки чрез Даръл Дейвис и Карлос Пепин. Столичани все пак намалиха до 45:50 след успешни акции на Лъчезар Димитров и Марио Боянов. В последните 10 минути Николай Титков направи преднината на гостите 10 точки за 55:45. Домакините обаче не се отказаха и чрез Марио Боянов, Асен Великов, Димитър Маринчешки и Красимир Петров обърнаха до 63:61 в своя полза. Даръл Дейвис изравни за 63:63, но 4 поредни точки на Красимир Петров дадоха отново лидерството на Левски за 67:63. „Зелено-белите“ обаче намериха сили и с 5 поредни точки на Николай Титков и ключов чадър на Седариан Рейнс срещу Зейн Ноулс се поздравиха с успеха, оформяйки крайното 68:67 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 януари 2024 г. Берое ще приеме Ямбол, докато два дни по-рано Левски ще играе срещу ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани