6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБерое издържа срещу финалния щурм на Левски в София (видео)

Берое издържа срещу финалния щурм на Левски в София (видео)

Старозагорци с първа победа в Балканската лига за 2022/2023

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое започна участието си в Балканската лига с победа. Отборът на Бойко Миленков не се даде на Левски след 88:85 в българския дуел на 2 кръг в турнира. Това бе първи мач за старозагорци в надпреварата през този сезон, докато столичани са с 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Дариъс Хол завърши с 20 точки и 7 борби за Берое. Корнелиъс Хъдсън и Дарин Иванов добавиха по 17, като първият допълни сметката си с 5 борби и 6 асистенции. Ерик Димитров регистрира 14 точки. Александър Тодорович остана с 13.

Алън Арнет бе най-резултатен за Левски с 20 точки, 9 борби и 6 асистенции. Лъчезар Димитров се отчете с 16. Джон Флорвиъс вкара 14 точки плюс 6 борби. Златин Георгиев остана с 13.

И ОЩЕ: За Берое днес по екип не бе Робърт Георгиев, докато в игра за „сините“ не се появи Асен Великов. 

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата отбора си размениха по една четвърт, като след изиграването му Берое имаше минимален аванс от 4 точки за 43:39. След паузата гостите се изстреляха напред с 14 точки след успешни акции на Дарин Иванов, Ерик Димитров, Дариъс Хол и Ти Кей Идоджи. Левски отговори чрез Златин Георгиев и Джон Флорвиъс за 51:58, но старозагорци не се даваха и отново си върнаха двуцифрения аванс с помощта на Дарин Иванов, Ерик Димитров и Корнелиъс Хъдсън за 74:57. През последната четвърт домакините се вдигнаха на щурм и чрез Алън Арнет, Марио Боянов, Красимир Петров, Райън Райт и Джон Флорвиъс стигнаха до равенство за 85:85 0.8 секунди преди сирената. В последната атака в срещата Корнелиъс Хъдсън не сбърка зад дъгата и прати успеха в лагера на Берое с крайното 88:85.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 ноември Берое ще приеме Милениум, а ден по-късно Левски ще играе у дома с черногорците.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани