11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаБезпощаден Везенков остави Олимпиакос на върха в Гърция

Безпощаден Везенков остави Олимпиакос на върха в Гърция

Крилото наниза 24 точки за "червено-белите" в драмата срещу Ираклис

Александър Везенков и Олимпиакос продължават без допуснато поражение в Гърция през новия сезон. Българинът и отборът му минаха през драма с продължение срещу Ираклис, но оцеляха след 96:90 като гости в мач от 4 кръг в шампионата на южната ни съседка. Олимпиакос е лидер в класирането с баланс от 4-0.

206-сантиметровото крило се превърна в кошмар за съперника, като стана реализатор №1 за селекцията на Йоргос Барцокас в срещата. Националът наниза 24 точки, които допълни с 5 борби, 1 асистенция, открадната топка и чадър за 37 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 7/10 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Янис Аграванис бе най-добър за Ираклис с 22 точки.

40 минути не стигнаха на двата състава да се победят, а редовното време приключи при 78:78 след тройка със сирената на Костас Пападакис, след като Тайлър Дорси и Александър Везенков дадоха на Олимпиакос аванс от 3 точки.

В допълнителните 5 минути надлъгването продължи преди Янулис Ларенцакис,  Александър Везенков и Томас Уолкъп да изведат „червено-белите“ до 92:85 и оттам връщане нямаше.

В следващия кръг Олимпиакос ще почива по програма. На 6 ноември Александър Везенков и компания ще гостуват на Перистери.

СТАТИСТИКА ОТ ИРАКЛИС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани