12.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков: Всички знаем за успехите на Академик

Георги Глушков: Всички знаем за успехите на Академик

Ситуацията сега е такава, че оттеглянето на един спонсор бързо може да доведе до подобен развой, добави президентът на БФБ

Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков определи случващото се с Академик София като голям удар по целия ни спорт. Той сподели пред “Тема Спорт”, че в последните седмици е водил разговори с хора от клуба, но за съжаление изход от ситуацията така и не е бил намерен.

“Често казано, докато не настъпи крайният срок за участие, поне в първенствата за подрастващи, трябва да имаме надежда, че нещо може да се промени. Академик е голямо име не само за българския баскетбол, но и за европейския. Всички знаем успехите на клуба от по-далечното минало, те не бяха малки и през последните 20 години, когато бе Лукойл Академик. Това е фактор за нашия спорт и случващото се там е голям удар за баскетбола ни”, заяви Георги Глушков.

За съжаление не е и единственият подобен пример. През годините сме виждали и други подобни казуси, но като изключим една криза в Черно море, през последното десетилетие живеехме с едно спокойствие, че нещата са стабилни. Сега, с коронавируса и икономическата криза, това се промени. Ситуацията е такава, че оттеглянето на един спонсор бързо може да доведе до подобен развой. Аз самият съм го преживявал в Италия, моят клуб Казерта два пъти фалира, за да се върне след това”, коментира президентът на родната федерация.

ПрезGoogle
ИзточникСпортал
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани