14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБезгрешен Балкан си осигури място във втория етап на ФИБА Къп (видео)

Безгрешен Балкан си осигури място във втория етап на ФИБА Къп (видео)

"Зелените" спечелиха срещу Алба Фехервар у дома за 3-0 в своята група

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан си гарантира място във втория етап на турнира ФИБА Къп този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович се наложи над АЛБА Фехервар с 85:79 в мач от група А на надпреварата.

И ОЩЕ: Ботевградчани са с баланс от 3-0 в своя поток, който е само с три тима, заради отказа от участие на Бней Ерцлия, заради войната между Израел и Хамас. „Зелените“ имат предимство в мачовете срещу останалите тимове в групата.

НАЙ-ДОБРИ: Майки Диксън финишира с 26 точки за Балкан. Димитър Димитров добави 16 и 9 борби. С по 12 точки се отчетоха Мартин Сотиров (5 борби) и Карл-Йохан Липс (6 борби).

Давид Войвода бе най-резултатен за Алба Фехервар със 17 точки и 5 асистенции. Айзея Филмор приключи с 15 и 6 борби. Антъни Робъртс остана с 14 точки.

РАЗВИТИЕТО: След равностойна първа четвърт унгарците успяха да вземат предимство и чрез Давид Войвода, Антъни Робъртс и Джеймс Дики излязоха напред с 34:43. Балкан все пак отговори чрез Майки Диксън и Николай Грозев, за да фиксира 37:43 на голямата почивка.

След паузата „зелените“ направиха серия от 9-0, дело на Малик Топин, Карл-Йохан Липс и Димитър Димитров, за да обърнат до 46:43. Надлъгването продължи преди Алба да стигне до 56:52 след кош на Антъни Робъртс. Две тройки на Николай Грозев и Девин Харис поставиха равенство на таблото за 58:58 след 30 минути. В последната четвърт гонитбата в резултата продължи преди Майки Диксън да отбележи за 70:68 в полза на българския шампион. Примерът му последваха Николай Грозев и Мартин Сотиров за 75:69. До финалната сирена Балкан не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 ноември Балкан ще излезе срещу Спортинг в Лисабон.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АЛБА ФЕХЕРВАР

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани