7 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоНБАЛеброн Джеймс навъртя 48 точки срещу Хюстън (видео)

Леброн Джеймс навъртя 48 точки срещу Хюстън (видео)

Лейкърс спечели срещу Хюстън

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс прекъснаха серия от три поредни загуби в НБА. В Деня на Мартин Лутър Кинг, който лигата отбеляза, „езерняците“ се справиха с Хюстън със 140:132 у дома, с което записаха 20-тата си победа в най-силното първенство в света през 2022/2023.

НАЙ-ДОБРИ: За трети път откакто навърши 38 години преди няколко седмици Леброн Джеймс премина границата от 40 точки в мач на Лейкърс, отбелязвайки 48 точки, включително 5 тройки. Освен това, крилото регистрира още 8 борби и 9 асистенции.

От неговите съотборници Ръсел Уестбрук вкара 24 плюс 5 борби. Кендрик Нън се отчете с 15 точки.

Алперин Шенгун бе най-добър за Хюстън с 33 точки, 15 борби и 6 асистенции. Джейлън Грийн финишира с 23 и 5 борби. Ерик Гордън остана с 19 точки и 8 борби.

И ОЩЕ: Блясъкът на Леброн Джеймс в 100-то му представяне с 40 точки в кариерата, включително и тези от предсезонната подготовка, беше достатъчен на Лейкърс да удължи Хюстън. Той отбеляза 20 точки в последната четвърт, като бе 9/9 от линията за изпълнение на наказателни удари.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 януари Лейкърс ще играят със Сакраменто, докато Хюстън ще се изправи срещу Шарлът.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ХЮСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани