6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБарса показа мускули срещу ПАО (видео)

Барса показа мускули срещу ПАО (видео)

Пети триумф за каталунците в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона постигна пети триумф в Евролигата през този сезон. В своята „Палау Блауграна“ момчетата на Роджър Гримау спечелиха срещу Панатинайкос с 80:72 в среща от 6 кръг в турнира на богатите. Каталунците имат в актива си и 1 загуба, докато отборът на Ергин Атаманс е с баланс от 2-4.

И ОЩЕ: И в двата тима липсваха основни фигури. За испанския гранд не играха Рокас Йокубайтис и Николас Лапровитола, докато за „детелините“ до Барселона не пътуваха Костас Слукас и Лука Вилдоса.

НАЙ-ДОБРИ: Джабари Паркър приключи със 17 точки и 5 борби за Барселона. Ориол Паули добави 12. С по 10 точки се отчетоха Никола Калинич и Томаш Саторански, като последният грабна и 7 борби.

Джериън Грант бе най-резултатен за ПАО с 15 точки. Александър Балцеровски остави срещу името си 12. Мариус Григонис остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините стигнаха до преднина от 28 точки след 75:47 в началото на последния период. Панатинайкос обаче отговори със серия от 14-0, за да сведе пасива си до 61:75. Все пак въпреки натиска на гостите в края, Барса издържа с помощта на Джабари Паркър и Джеймс Наджи.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 ноември Барселона ще бъде домакин на Цървена Звезда, докато същият ден Панатинайкос ще излезе срещу АЛБА Берлин. 

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани