9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаБарса мина кота 100 срещу АСВЕЛ (видео)

Барса мина кота 100 срещу АСВЕЛ (видео)

Николас Лапровитола сe развихри и изведе каталунците до победа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона отново диша във врата на лидера в Евролигата Реал Мадрид. В своята „Палау Блауграна“ отборът на Жорди Гримау се наложи над АСВЕЛ със 101:92 в среща от 11 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Каталунците са с баланс от 9-2 и са втори в класирането, докато френският тим има в актива си 2 успеха и 9 поражения, с което се нарежда на 17-та позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Лапровитола навъртя на сметката на Барселона 28 точки, включително 8 тройки, плюс 9 асистенции. Ян Весели добави 14. Джабари Паркър приключи с 13 точки и 6 борби.

Тимоте Луваву-Кабаро бе най-резултатен за АСВЕЛ с 20 точки. Жофри Лаверн се отчете със 17 и 5 борби. Нандо Де Коло остана със 17 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Макар че изоставаха с 45:47 малко преди почивка, след паузата каталунците не допуснаха повече това да случи. Във второто полувреме домакините увеличиха аванса си до 14 точки за 78:64 и имаха отговори дори когато АСВЕЛ сведе пасива до 83:84 7 минути преди края. Барса отвърна с две поредни тройки, принадлежащи на Томаш Саторански и Николас Лапровитола, а след това гостите не можаха повече да се доближат.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 декември Барселона ще гостува на Виртус Болоня, докато АСВЕЛ ще бъде домакин на Макаби Тел Авив. 

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – АСВЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани