10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЦСКА-2 спечели дербито с Фаб Файв

ЦСКА-2 спечели дербито с Фаб Файв

6 поред за "червените" във втория ни ешелон

ЦСКА-2 записа шеста поредна победа в ББЛ А група. В дерби от регион „Запад“ тимът надви Фаб Файв с 80:66 тази вечер в столичната зала „Триадица“. След този мач и двата тима се изравниха с баланс 8-3 във временното класиране.

Символичните домакини имаха леко предимство в началните минути, но след това „армейците“ взеха инициативата и след първата част поведоха с 18:11. Баскетболистите на Христо Ценов допуснаха съперникът им за кратко да изравни през втория период, но на почивката отново бяха напред, този път при 33:25. Те не изпълниха нито един наказателен удар до почивката, но имаха по-добра успеваемост в подкошието и се възползваха от повечето пропуски на опонента си.

Преднината на ЦСКА-2 на два пъти достига 16 точки след паузата, но преди последната част Фаб Файв намали до 46:57. До края играта бе сравнително равностойна, като „армейците“ задържаха водачеството си и спечелиха.

Мартин Русев бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Александър Александров оформи дабъл-дабъл – 17 и 11 борби. Виктор Гергов се отчете с 16 точки. Георги Цеков вкара 10.

За Фаб Файв Георги Кръстев реализира 20 точки. Мартин Горунов също стигна до двойните показатели – 11 и 14 борби.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани