4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛевски преодоля съпротивата на Академик Пловдив (видео)

Левски преодоля съпротивата на Академик Пловдив (видео)

3 поред за столичани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за трети пореден път в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов отказа Академик със 76:70 в първия мач от 23 кръг в родния шампионат. „Сините“ са с баланс от 16-7 и са трети в класирането, докато пловдивчани имат 10 успеха и 13 поражения и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Адонте Паркър и Марио Литъл вкараха по 18 точки за Левски, като вторият овладя и 6 борби плюс 5 асистенции. Зейн Ноулс добави 12 и 5 борби. Цветомир Чернокожев и Ивица Радич отбелязаха по 11 точки, като вторият грабна и 8 борби.

Дейшон Найт бе най-резултатен за Академик Пловдив с 18 точки. Николай Николов остана с 14 и 9 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Пловдивчани бяха по-съсредоточени в началото и излязоха напред с 16:9 след успешни акции на Ник Фулард, Дейшон Найт, Робертс Фрейманис и Николай Николов. Левски обаче не се забави и чрез Адонте Паркър, Марио Литъл, Цветомир Чернокожев и Ивица Радич обърна до 21:18. Томислав Минков не сбърка за 20:21, но Зейн Ноулс фиксира 23:20 в края на първата част. През втория период Академик си върна водечеството за 26:25 чрез Дейшон Найт, но столичани отново се озоваха на лидерска позиция чрез Цветомир Чернокожев за 30:26. Тимът на Йордан Янков на няколко пъти стигаше до равенство, а надлъгването продължи преди 6 поредни точки на Адонте Паркър да поставят на таблото 38:32 в полза на домакините след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Левски на няколко пъти повеждаше с 6 точки, воден от Адонте Паркър и Марио Литъл, но пловдивчани намираха начини да намалят пасива си до 2-3 точки чрез Дейшон Найт, Николай Николов и Николай Титков. Тройка на Марио Литъл в края на третата четвърт стигна за 61:54 в полза на шампионите. През последната четвърт Васил Бачев и Робертс Фрейманис дадоха нови надежди на гостите след 61:63, но Левски направи серия от 9-0 и дръпна със 72:63. Академик не се отказа и успя да заличи част от изоставането до 6 точки, но за повече нямаше време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 април Левски ще гостува на Ямбол, а ден по-късно Академик Пловдив ще приеме Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани