Словения с нов капитан на световното първенство

Това не може да се научи, или го имаш, или го нямаш, казва Лука Дончич

472

Лука Дончич ще води Словения на световното първенство като капитан. Гардът на Далас в НБА ще носи лентата в състава на еврошампиона от 2017 г., след като по-рано стана ясно, че Едо Мурич няма да играе за страната си това лято, заради контузия.

За мен е чест да съм капитан. Взехме това решение всички заедно – играчите и треньора. Много се гордея с това, но не е нещо ново за мен. Вече съм бил капитан, както и в Далас. Не знам как да се подготвя за това. Това не може да се научи. Или го имаш, или го нямаш„, е мнението на Лука Дончич.

24-годишният баскетболист е част от мъжкия тим на Словения на Евробаскет 2017, както и на шампионата на Стария континент през миналата година. Освен това, има участие на Олимпиадата в Токио.

На световното първенство, което ще бъде от 25 август до 10 септември в Индонезия, Япония и Филипините, словенците са в група F, заедно с Кабо Верде, Грузия и Венецуела. 

Предишна статияДесето място за юношите на европейското в Португалия (видео)
Следваща статияРуди Гобер: Целта е злато от световното
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."