11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБалкан развали празника на Миньор 2015 в Перник (видео)

Балкан развали празника на Миньор 2015 в Перник (видео)

Ботевградчани спряха серия от три поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан стопира серия от три поредни загуби в НБЛ. Селекцията на Небойша Кнежевич надигра Миньор 2015 с 85:67 като гост в мач от 17 кръг в родния елит. Ботевградчани са с баланс от 9-8, докато перничани имат 6 успеха и 11 поражения.

И ОЩЕ: Обновената зала „Борис Гюдеров“ в Перник бе открита официално днес, като домакините включиха и изпълнение на живо на химна на България в представянето преди началото на двубоя. Феновете, които бяха изпълнили спортното съоръжение, бяха заредени със знамена и посрещнаха с бурни овации двата тима на паркета.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

НАЙ-ДОБРИ: Георги Герганов и Майки Диксън вкараха по 20 точки за Балкан, като вторият направи и 12 асистенции. Йордан Минчев и Димитър Димитров добавиха по 11, като първият овладя и 10 борби.

Александър Милов бе най-добър за Миньор 2015 с 21 точки. Данило Аранитович остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Двата тима си размениха по няколко силни периода в първата част, като в края й тройка на Илиян Пищиков даде минимален аванс на гостите за 22:19. През втория период шампионите стигнаха до двуцифрена преднина за 33:23 чрез Майки Диксън и Георги Герганов. Въпреки усилията на Александър Милов и съотборниците му, „зелените“ фиксираха 45:34 в своя полза на голямата почивка. След паузата Балкан направи серия от 20-8, за да увеличи аванса си до 65:42. До финалната сирена Миньор 2015 сведе пасива си до 15 точки, но за повече нямаше сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Балкан ще бъде домакин на Черноморец, докато същия ден Миньор 2015 ще играе срещу Берое в Стара Загора.

СТАТИСТИКА ОТ МИНЬОР 2015 – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани