12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияАкадемик удържа Берое у дома (видео)

Академик удържа Берое у дома (видео)

Втора победа за пловдивчани в последните им три мача в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик регистрира втори успех в последните си три мача в НБЛ. Пред своята публика в зала „Сила“ момчетата на Йордан Янков надвиха Берое с 86:80 в среща от 17 кръг в шампионата при мъжете. Пловдивчани са с баланс от 5-12, докато старозагорци имат 7 победи и 10 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Филип Хенри се отчете с 26 точки и 5 борби за Академик Пловдив. Джъстин Маккол го последва с 25 и 7 борби. Мартин Маринов се разписа с 13 точки.

Карлос Пепин бе над всички за Берое с 28 точки и 10 борби. Даръл Дейвис приключи с 18 и 8 асистенции. Антун Маричевич остана с 15 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Пловдивчани стигнаха до двуцифрен аванс през първото полувреме и водени от Филип Хенри и Джъстин Маккол, фиксираха 47:36 в своя полза. След паузата Берое се вдигна и чрез Даръл Дейвис, Антун Маричевич, Карлос Пепин и Николай Николов обърна за 48:47. Академик реагира и с помощта на Мартин Маринов, Филип Хенри и Джъстин Маккол си върна водачеството за 67:66, но тройка на Николай Николов даде глътка въздух на „зелено-белите“ за 69:67. В последните 10 минути надлъгването продължи преди Академик все пак да измъкне успеха в края чрез Джъстин Маккол, Джеръл Лидел, Филип Хенри и Николай Маринов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Академик Пловдив ще има визита на Рилски спортист, докато същия ден Берое ще бъде домакин на Миньор 2015.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани