16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияВтори пореден сезон за Александър Янев в Рилски спортист

Втори пореден сезон за Александър Янев в Рилски спортист

Крилото игра за самоковци и през 2022/2023

Александър Янев ще остане в Самоков и през новия сезон. За крилото 2023/2024 ще бъде втори пореден с екипа на Рилски спортист.

През 2022/2023 с Рилецо варненецът участва във ФИБА Къп и в турнира за Купата на България. Освен това, се изявява и в родното първенство, записвайки средно по 9.1 точки, 4 борби и 2 асистенции в общо 50 мача във всички турнири.

Александър Янев дава старт на своята кариера в родния Черно море, а след това продължава в чужбина с гръцкия Кавала и испанския Манреса. През 2013/2014 се завръща у нас, за да облече екипа на Лукойл Академик. Следващата година преминава в австрийския Гюсинг, с който има титла и Купа на Австрия през 2015 г.

През същата година се прибира отново в България, за да играе за Левски. Следват периоди в аржентинския Кориентес, македонския Кожув, хърватския Задар и чешкия Бърно. Има два такива в Берое, с който има Суперкупа на България.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани