5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБалкан приключи редовния сезон с успех в дербито на кръга в НБЛ

Балкан приключи редовния сезон с успех в дербито на кръга в НБЛ

Ботевградчани се справиха със съпротивата на Левски

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан сложи точка на редовния сезон в НБЛ с успех в дербито на 27 кръг. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич се справи със съпротивата на Левски със 74:68. Ботевградчани са втори в класирането с баланс от 21-6, докато „сините“ са трети с 18 победи и 9 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори завърши с 19 точки и 6 борби за Балкан. Дерик Маркс добави 13 и 5 борби. Крисчън Джоунс се отчете с 12 точки и 6 борби. Крис Минков реализира 11.

Чавдар Костов бе най-резултатен за Левски с 18 точки. Адонте Паркър отбеляза 14. Венцислав Петков се разписа с 12 точки. Зейн Ноулс и Ивица Радич останаха съответно с по 11 и 10, като вторият грабна и 14 борби за дабъл-дабъл.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата състава си размениха по една четвърт, като след него Дерик Маркс все пак даде крехък аванс на домакините за 37:34. След паузата Чавдар Костов, Ивица Радич и Адонте Паркър доближиха Левски до съперника след 42:44. Балкан отвърна светкавично и чрез Амад Рори, Николай Грозев, Крисчън Джоунс и Илиян Пищиков дръпна с 12 точки за 56:44. През последната част гостите на няколко пъти намаляваха пасива си до 4 точки с помощта на Ивица Радич, Чавдар Костов и Венцислав Петков. „Зелените“ обаче не изпуснаха лидерството и водени от Амад Рори, Крисчън Джоунс и Крис Минков оформиха крайното 74:68 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите Балкан ще има за съперник Академик Пловдив, а Левски ще спори с Берое. Играе се до два успеха от три двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани