9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАДалас мина през трилър с две продължения, но отказа Лейкърс (видео)

Далас мина през трилър с две продължения, но отказа Лейкърс (видео)

Лука Дончич с трипъл-дабъл в Ел Ей

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Драма с две продължения предложиха Далас и Лос Анджелис Лейкърс в НБА. Успехът в нея отиде в актива на отбора на Джейсън Кид след 119:115 като гост и бе под №24 за него в лигата през 2022/2023.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич оформи своя трипъл-дабъл №56 за Далас в кариерата си в НБА – 35 точки, 14 борби и 13 асистенции. Крисчън Ууд добави 24, 14 борби и 6 асистенции. Тим Хардуей Джуниър се разписа с 22 точки и 8 борби.

Ръсел Уестбрук бе най-резултатен за Лейкърс с 28 точки, 7 борби и 5 асистенции. Леброн Джеймс се завърна в игра и вкара 24 в добавка към 16 борби и 9 асистенции. Вениън Габриел остана с 14 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Лука Дончич спаси кожата на Далас не веднъж, а два пъти в срещата – първо 6 секунди преди края на редовното време с тройка и с още една 47.8 секунди преди края на първото продължение. Във второто Крисчън Ууд изведе Маверикс напред със 112:110, но тройка на Ръсел Уестбрук върна лидерството на Лейкърс за 113:112. Шест поредни точки на Лука Дончич и Спенсър Динуиди бяха достатъчни на гостите, за да си гарантират победата, която бе четвърта поредна над този съперник в лигата.

И ОЩЕ: Лейкърс все още не могат да разчитат на Антъни Дейвис, Лони Уокър, Остин Рийвс и Патрик Бевърли.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 януари Далас ще играе срещу Портланд, докато ден по-късно Лейкърс ще излязат срещу Филаделфия.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани