10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияСпартак преодоля 15-те тройки на Академик у дома (видео)

Спартак преодоля 15-те тройки на Академик у дома (видео)

16-ти успех за плевенчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак приключи редовния сезон в НБЛ с четвърта поредна победа. Пред своята публика отборът на Тодор Тодоров надви Академик Пловдив с 94:90 в мач от последния 27 кръг. Плевенчани са с баланс от 16-11 и ще приключат пети, докато селекцията на Йордан Янков има 12 успеха и 15 поражения и е на седма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Коча Йовович и Максим Корниенко бяха най-добри за Спартак Плевен с по 21 точки, като вторият грабна и 11 борби за дабъл-дабъл. Божидар Аврамов добави 14 и 13 асистенции. Николай Стоянов вкара 12 точки.

Дейшон Найт бе над всички за Академик Пловдив с 25 точки и 7 асистенции. Васил Бачев реализира 24, като бе автор на 6 от общо 15-те тройки на отбора си в срещата. Робертс Фрейманис остана с 18 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора се отдадоха на нападението през първата част, като в края й Коча Ковович все пак даде крехък аванс на домакините за 26:22. През втория период Спартак стигна до 35:30 след успешни акции на Симеон Илиев, Мартин Маринов и Николай Иванов, но Васил Бачев, Томислав Минков и Адриян Секулов държаха Академик близо до съперника. С тройка Николай Иванов направи преднината на плевенчани 7 точки, но Академик обърна за 49:47 след кош на Дейшон Найт. Коча Йовович и Максим Корниенко фиксираха 50:49 в полза на своя тим след 20 минути.

След паузата гостите взеха нещата в свои ръце и излязоха напред с 5 точки за 59:54 с помощта на Васил Бачев и Дейшон Найт. Спартак реагира чрез Максим Корниенко, Симеон Илиев, Коча Йовович и Божидар Аврамов за 74:64 в своя полза. Пловдивчани обаче не се отказваха и поставиха на таблото 69:74 след 30 минути игра. През последната четвърт Академик отново се вдигна и чрез Робертс Фрейманис, Дейшон Найт и Васил Бачев се оказа на 2 точки зад съперника за 83:85. 5 поредни точки на Божидар Аврамов поставиха тима от Града под Панорамата напред с 90:83. Последваха далечен снаряд на Васил Бачев и кош на Томислав Минков, но Божидар Аврамов не трепна за 92:88. Дейшон Найт отново даде надежди на гостите за 90:92, но Максим Корниенко не сбърка от фаул линията за 94:90 и това бе всичко.

И ОЩЕ: За Академик днес на терена не бяха Тони Гуджино, Николай Николов и Ник Фулард. От другата страна не играха Ивко Ивков, Николай Маринов и Димитър Маринчешки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБЛ Спартак Плевен ще спори с Черноморец, а Академик ще има за съперник Балкан. Играе се до два успеха от три срещи.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – АКАДЕМИК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани