5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБалкан падна от Макаби Хайфа, ще спори за бронза в Балканската лига...

Балкан падна от Макаби Хайфа, ще спори за бронза в Балканската лига (видео)

Ботевградчани изпуснаха съперника в последната част

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан ще се бори за бронзовите медали в Delasport Балканска лига през този сезон. В зала „Айн Сара“ в Нахария тимът на Небойша Видич загуби от Макаби Хайфа с 81:86 във втория полуфинал на турнира. Ботевградчани имат едно трето място в надпреварата от 2014 г.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс завърши с 20 точки и 5 асистенции за Балкан в днешния двубой. Амад Рори добави 18, 5 борби и 6 асистенции. Дивон Уошингтън се отчете с 16 точки и 7 борби. Крисчън Джоунс остави срещу името си 15 и 9 борби.

Кваме Вон бе най-добър за Макаби Хайфа с 23 точки. Стив Тайлър реализира 21 плюс 11 борби. Рафаел Пътни се разписа с 18 и 13 борби. Едмон Гиндер остана с 14 точки и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Ботевградчани изоставаха с 6 точки след 20 минути за 37:43. След паузата Стив Тайлър и Рафаел Пътни увеличиха преднината на Макаби Хайфа до 11 точки, но Балкан се вдигна и чрез серия от 8-0, дело на Амад Рори и Дерик Маркс, се върна в играта. Oтново Маркс и Дивон Уошингтън фиксираха равенство в края на третия период за 65:65. Надлъгването продължи и през последната част преди Кваме Вон и Стив Тайлър да отбележат за 81:73 в полза на израелците. Дерик Маркс, Дивон Уошингтън и Амад Рори доближиха българския тим до 79:83, но далечен снаряд на Кваме Вон сложи точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала в неделя (1 май) от 20.30 ч. Макаби Хайфа ще излезе срещу Апоел Галил Елион. В същия ден от 18.00 ч., в мача за бронза Балкан ще има за съперник Ирони Нахария. Двубоите можете да наблюдавате в ефира на Ring TV.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ХАЙФА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани