11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан не успя срещу македонци на турнира в Ботевград

Балкан не успя срещу македонци на турнира в Ботевград

Шампионите ще играят срещу Черноморец утре за третото място

Балкан ще играе за третото място на турнира „Георги Христов“. В своята „Арена Ботевград“ тимът на Тони Дечев отстъпи на македонския Пелистер със 71:76 във втория мач от надпреварата.

Мануел Суарес бе много полезен за Балкан и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 13 борби. Девонтей Фостър добави 11 и 6 борби. Николай Грозев се включи от пейката с 10 точки. Първи минути за „зелените“ изигра Павлин Иванов. 

Сеад Хаджифейзович бе най-резултатен за Пелистер с 18 точки и 8 асистенции. Бобан Стаич се отчете с 13. Недин Мустафица и Донте Карутерс вкараха по 11 точки.

През първото полувреме двата отбора си размениха по една част, като след 20 минути на таблото бе изписано 37:33 в полза на домакините, след като Мануел Суарес бе точен на няколко пъти.

След паузата шампионите стигнаха до преднина от 13 точки чрез Павлин Иванов, Димитър Димитров и Райън Хароу. Гостите отговориха чрез Недин Мустафица и Димитър Караджовски, за да намалят до 52:57. През последната част македонците стигнаха до обрат с помощта на Сеад Хаджифейзович и Бобан Стаич. Димитър Димитров постави равенство на таблото за 65:65, но Пелистер не се отказа и стигна до победата, след като Сеад Хаджифейзович и Недин Мустафица не сбъркаха. 

Утре (29 септември) от 16.30 ч. Балкан ще излезе срещу Черноморец в мача за третото място на турнира. В 19.00 ч., отново в Ботевград Пелистер ще има за съперник Спартак Плевен във финала.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ПЕЛИСТЕР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани