9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист се насочи към групите на ФИБА Къп с победа над...

Рилски спортист се насочи към групите на ФИБА Къп с победа над литовци (видео)

Самоковци изпратиха у дома Уулвс и продължават напред в квалификацията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист направи важна крачка към групите на ФИБА Къп. В своята „Арена Самоков“ тимът на Людмил Хаджисотиров се справи с литовския Уулвс с 91:76 във втория полуфинал от квалификацията в турнира. Това бе първи официален мач за носителя на Купата и Суперкупата за новия сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Димаджио Уигинс бе много полезен за Рилски спортист и достигна до дабъл-дабъл – 19 точки и 16 борби. Брандън Рандълф добави 16. Капитанът Чавдар Костов вкара 15 точки. Еван Бати се отчете с 13 и 5 борби. Крис Минков приключи с 10.

Реджимантас Миниотас бе най-резултатен за Уулвс с 16 точки. Криступас Земайтис остана с 13.

КЛЮЧЪТ: Двата състава си размениха по един период през първото полувреме, като на голямата почивка резултатът бе 39:37 в полза на самоковци. Българският вицешампион нанесе своя удар в третата част, в която направи серия от 23-2, дело на Александър Янев, Димаджио Уигинс, Брандън Рандълф, Крис Минков и Чавдар Костов, за да дръпне с 66:47 след 30 минути игра.

През последната четвърт Уулвс се вдигна на щурм и сведе пасива си до 5 точки след успешни акции на Реджимантас Миниотас, Криступас Зeмайтис и Ейгирдас Жукаускас. Рилски обаче не изпусна лидерството и чрез Чавдар Костов, Брандън Рандълф и Еван Бати достигна до крайното 91:76.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 септември (петък) от 20.00 ч. в „Арена Самоков“ Рилски спортист ще излезе срещу израелския Апоел Хайфа във финала на надпреварата.

СТАТИСТИКА ОТ УУЛВС – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани