3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБААнтъни Дейвис: Чувството да спечелиш този трофей е страхотно (видео)

Антъни Дейвис: Чувството да спечелиш този трофей е страхотно (видео)

Тази година дадохме много от себе си, но още не сме приключили, добави крилото на Лейкърс

За първи път в кариерата си Антъни Дейвис ще се бори за шампионски пръстен в НБА. Крилото бе с ключов принос за класирането на Лейкърс на финалите в лигата, след като тимът му отстрани Денвър след 4-1 победи в серията за златото на Запад и 117:107 в последния мач.

 

Тази година дадохме много от себе си, започвайки от началото на сезона. Знаем, че имаме още работа за вършене. Чувството да спечелиш този трофей е страхотно. Ние обаче трябва да победим още поне четири пъти, за да кажем, че всичко е приключило”, сподели Антъни Дейвис, който си присъедини към Лейкърс през 2019 г.

В двубой №5 от серията с Нъгетс Антъни Дейвис остави срещу името си в статистиката за “езерняците” 27 точки, 5 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър, макар че до последно бе под въпрос заради травма в глезена. Участникът в 7 издания на Мача на звездите отвъд океана започна сред титулярите за Лейкърс и остана на паркета 35 минути.

Освен това, Антъни Дейвис стана петият играч в историята на тима от Ел Ей, който има средно по 30 и повече точки при успеваемост в стрелбата от игра 50 и повече процента във финали в конференцията. Другите са легендите Карим Абдул-Джабар, Джеймс Уорти, Шакил О`Нийл и Коби Брайънт.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани