5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБалкан запазва ритъм, вкара над 100 точки във Варна (видео)

Балкан запазва ритъм, вкара над 100 точки във Варна (видео)

4 поред за "зелените" в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за четвърти пореден път в НБЛ. Момчетата на Небойша Видич се справиха с Черно море Тича със 101:79 като гост в отложен мач от 14 кръг в шампионата при мъжете. Ботевградчани са с баланс от 13-4 и са втори, докато „моряците“ имат в актива си 1 успех и 17 поражения и са последни.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори вкара 21 точки за Балкан. Димитър Димитров отбеляза 18. Крис Минков добави 16 точки. Николай Грозев оформи дабъл-дабъл – 12 и 10 борби. Дерик Маркс финишира с 10.

Мартин Йорданов и Берк Мехмед бяха най-резултатни за Черно море Тича, като вторият грабна и 6 борби. Мартин Коцев и Иван Спиров се разписаха с по 14. Мартин Тодоров остана с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Ботевградчани взеха нещата в свои ръце в края на втория период, след като заличиха пасив от 9 точки. Гостите направиха серия от 12-2, дело на Дивон Уошингтън, Амад Рори, Крис Минков и Николай Грозев, за да излязат напред с 51:43 след 20 минути игра. След паузата „зелените“ навъртяха 15 безответни точки, за да си осигурят комфортен аванс и до финалната сирена не погледнаха назад.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 март Балкан ще приеме Академик Пловдив. За варненци това бе последен мач от втория етап в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани