17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЛевски даде урок на Академик в Балканската лига (видео)

Левски даде урок на Академик в Балканската лига (видео)

Венцислав Петков с 25 точки за първата победа на "сините" във втория етап на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски започна по категоричен начин втория етап в Delasport Балканска лига. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов не срещна трудности с Академик Пловдив след 92:58 в мач от група C на турнира. „Сините“ са първи в този поток с баланс от 2-1, докато отборът на Йордан Янков е втори с 1 успех и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков реализира 25 точки за Левски, от които 5 тройки. Марио Литъл добави 17 и 7 асистенции. Ивица Радич вкара 15 точки. Николай Михайлов остави срещу името си 10 и 5 борби.

Николай Николов бе най-добър за Академик с 13 точки. Васил Бачев остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора бяха равностойни под двата ринга, като домакините грабнаха 34 срещу 33 борби за Академик. Левски обаче показа по-точен мерник в стрелбата от тройката – 13/27 срещу 8/31 за пловдивчани. Столичани допуснаха и по-малко технически грешки – 9 срещу 16 за финалиста в турнира от миналия сезон.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на пловдивчани направи новото попълнение Ник Фулард, който отчете с 8 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 чадър за 32 минути.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 март двата състава ще се изправят отново в Пловдив, но преди това Академик ще приеме Апоел Галил Елион на 16 март.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани