17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРилски спортист не се притесни от пасив от 17 точки и стигна...

Рилски спортист не се притесни от пасив от 17 точки и стигна до обрат срещу Черноморец

Чавдар Костов с 25 точки за самоковци, Майкълин Скот с победен кош

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна 12-та поредна победа в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Любомир Киров обърна лидера в класирането Черноморец след 80:78 в дербито на 23 кръг в родния елит. Самоковци са с баланс от 18-5 на второто място, докато „акулите“ са първи с 19 успеха и 4 поражения.

И ОЩЕ: Христо Захариев не бе в групата на бургазлии за срещата, заради болки в крака. В игра за Рилецо пък се завърна Крис Минков.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов наниза 25 точки за Рилски спортист. Джон Флорвиъс добави 11 и 8 борби. Алекс Симеонов се отчете с 10 точки и 7 борби.

Травис Макконико бе най-резултатен за Черноморец с 23 точки, 6 борби и 6 асистенции. Алекс Уандие финишира с 16. Андрей Иванов се включи от пейката с 14 точки и 5 борби. Шон Смит остана с 10 и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме Черноморец достигна до преднина от 17 точки, воден от Алекс Уандие, Травис Макконико и Шон Смит. Самоковци обаче се върнаха в играта и след серия от 12-0, дело на Чавдар Костов, Джон Флорвиъс, Майкълин Скот и Алекс Симеонов, намалиха до 38:43 на голямата почивка.

След паузата Рилски направи серия от 10-3, дошлa от Чавдар Костов, Алекс Симеонов и Джон Флорвиъс, за да обърне до 48:46. Алекс Уандие, Травис Макконико и Андрей Иванов отново дадоха предимство на бургазлии за 59:53, но Александър Янея бе точен за 55:59 в края на третия период. В последните 10 минути Рилецо отново се оказа напред с 66:65 след 11-6. Надлъгването продължи преди Травис Макконико и Андрей Иванов да поставят на таблото 76:71 в полза на вицешампионите. Алън Арнет и Чавдар Костов дадоха нов шанс на Рилецо след 78:76. Два успешни наказателни удара на Травис Макконико поставиха равенство на таблото за 78:78. 3.1 секунди преди сирената Майкълин Скот не сбърка от средна дистанция за 80:78. В последната атака в мача Травис Макконико не успя от далече и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 март Черноморец ще има визита на Черно море Тича, докато Рилски спортист ще бъде домакин на ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] Уандие се включи от пейката за своя Черноморец при поражението му от Рилски спортист в Самоков със 78:80 в дербито на 23 кръг в НБЛ. На сметката на бургазлии […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани