Александър Везенков – за Барселона и сблъсъка с Никола Калинич (видео)

Наистина е специално за мен да играя в "Палау Блауграна", споделя крилото на Олимпиакос

1450

Днес от 21.30 ч. Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Барселона в мач от 1 кръг в Евролигата за 2022/2023. За българина атмосферата в „Палау Блауграна“ не е непознатa.

Да, имам приятели в Барселона. Познавам някои от играчите в отбора. Бяхме заедно 4-5 години. Наистина е специално за мен да играя в тази зала, да видя феновете, наистина ги уважавам. Но все пак това е съоръжение, в което се играе трудно. Трябва да сме на 100%, да се борим и да се опитам да спечелим„, споделя Александър Везенков пред официалния сайт на Евролигата.

Барселона има талантливи играчи. Знаем, че Миротич и Курич няма да играят, но те имат много добри баскетболисти. Върнаха си Саторански, взеха Весели, подписаха с Калинич, който е играл за Фенербахче и е печелил Евролигата. Видяхме колко важен бе за Цървена звезда миналия сезон. Ще бъде интересен сблъсък. Не мога да кажа, че ще е по-труден от този с Миротич, защото Миротич е най-добрият баскетболист в лигата, но той също е труден съперник„, допълва крилото на Олимпиакос.

Цялото интервю на Александър Везенков можете да видите тук

Предишна статияЧерно море Тича дава шанс на бивш юношески национал
Следваща статияПоявиха се кадри от боя на тренировката на Голдън Стейт (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."