13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБалкан загуби на старта на втория етап във ФИБА Къп (видео)

Балкан загуби на старта на втория етап във ФИБА Къп (видео)

Отборът на Петър Златанович отстъпи на Порто у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан започна с поражение участието си във втората фаза на турнира ФИБА Къп. Пред своите фенове в „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович отстъпи на Порто с 63:88 в първия си мач от група К на надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров се отчете с 16 точки и 5 борби за Балкан. Георги Герганов добави 11. Малик Топин и Николай Грозев вкараха съответно по 9 и 8 точки, като последният грабна и 5 борби.

Кливланд Мелвин бе много полезен за Порто и оформи дабъл-дабъл – 26 точки и 12 борби. Арън Харисън финишира с 16. Танер Омлид и Нуно де Са, като първият овладя и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гостите започнаха по-силно и чрез Кливланд Мелвин, Арън Харисън и Танер Омлид дръпнаха с 34:12 в края на първата част. През втория период ботевградчани намалиха пасива си до 16 точки след успешни акции на Димитър Димитров, Малик Топин и Георги Герганов. Порто отвърна чрез Нуно де Са, Кливланд Мелвин и Мигел Кардосо фиксира 52:34 в своя полза на голямата почивка. След паузата ситуацията на паркета не се промени и въпреки усилията на домакините, Порто държеше инициативата и стигна до победата, оформяйки крайното 88:63 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 декември Балкан ще гостува на Гьотинген. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ПОРТО

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани